Kokablad är inte narkotika

Kokablad ska inte vara med på FN:s knarklista tycker Bolivia. Det är ju ett helt riktig krav. Att tugga kokablad eller dricka kokate är inte värre än att dricka vanligt te eller kaffe och det handlar inte om narkotikamissbruk när människor gör det. Därför bör kokablad vara lagligt i hela världen, precis som det är i Bolivia och andra andinska länder. Det land som främst motätter sig Bolivias krav är inte helt oväntat USA.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

7 Replies to “Kokablad är inte narkotika”

 1. Att röka marijuana är inte heller mer allvarligt än att dricka te eller dricka kaffe. Fler dör och får bestående men av alla dessa saker tillsammans än marijuana. Många saker är ”narkotika-klassat” för att inte tala om koka.

  Narkotika klassning går ut på att inga medel som är euforiserande ska vara lagligt. Säger väldigt mycket 😉

  1. Att röka marijuana är berusande. Det är det inte att dricka te, kaffe, kokate eller att tugga kokablad. Att röka maja eller hasch är snarare jämförbart med att dricka alkohol eller snorta kokain (med undantag av att effekterna är lite olika). Förmodligen är dock cannabis mindre skadligt än alkohol. Fortsatt diskussion om det är dock off-topic eftersom det just inte är jämförbart.

   1. Joho-visst blir man berusad av å drikke kaffe eller te,just som man blir av choklad,kjærlek och musik.
    Berusningen har ingen etablerte grenser for hvordan og når.

 2. Instämmer till 100 procent.

  Kokablad är indianskt, bolivianskt och bra. Kokain är amerikanskt, västerländskt och dåligt.

  Man gör sprit av potatis och vete – det gör inte potatis och vete till alkohol. Samma med kokablad versus kokain.

  Sprit ingår i vår svenska kultur som socialt smörjmedel. Kokabladstuggande ingår i den bolivianska och indianska kulturen som socialt smörjmedel, typ kaffe.

  USA bombar kokafält. Det är lika absurt som om de hade bombat potatisfält i Skåne för att bekämpa alkoholismen i USA

 3. När Spaniens drottning Sofia besökte Bolivia drack hon som alla andra kokate på flygplatsen i La Paz-El Alto för att motverka höjdsjukan på 4000 meters höjd.

Kommentarer inaktiverade.