EU anmäler svensk vargjakt

Inte helt förvånande har EU-kommissionen fattat beslut om att anmäla den svenska jakten på varg för brott mot EU:s miljölagstiftning. För mig är det en självklarhet att ingen licensjakt ska få förekomma och att man inte ska få bedriva skyddsjakt på vargar som invandrat från öst eller som är avkomlingar till östeuropeiska invandrare. Det finns inte längre någon rim och reson i den svenska vargpolitiken.

Samtidigt om EU anmäler den svenska vargjakten vidhåller Andreas Carlgren att licensjakten ska fortsätta. Detta gör han i samma andetag som han meddelar att vargar från nånstans (djurparker?) som inte är Sverige ska planteras in. Hur detta ska gå till är det ännu ingen som vet, så det hela är bara löst munväder från Carlgren.

En man, vars släkt (Kempe/Carlgren) indirekt tillhör de större mark- och skogsägarna i Sverige genom att familjestiftelser äger 7 % av kapitalet och 16,9% av rösterna i Holmens AB, pratar om och lovar alltså vitt och brett något som ännu ingen vet om det överhuvudtaget går att genomföra. Han är inget faktiskt annat än en arrogant överklassig hycklare. Carlgren menar att utsättning av nya vargar bör ske i de län som redan har varg, Dalarna, Gävleborg, Stockholm, Värmland, Västmanland, Västra Götaland och Örebro. Vidare kan han tänka sig ha utsättning i län där varg ofta syns till, som Södermanland, Uppland och Östergötland.

Nej till licensjakt på varg!

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements