Ny järnväg till Borås är nödvändig

Det är nödvändigt med en ny järnväg till Borås. Den som finns nu duger inte . Skicket är så dåligt att tågen nästan går långsammare än bussen. Det går så få tåg att buss är det vanliga resealternativet till Borås. Med negativa miljökonsekvenser förstås.

En utbyggnad av Götalandsbanan Göteborg-Borås kan kombineras med en utbyggnad till dubbelspår Borås-Herrljunga varvid trafikträngseln på västra stambanans trånga och överbelastade sektion Göteborg-Alingsås kan minskas. Naturligtvis behålls de gamla järnvägarna på sträckningarna för trafik med lokaltåg och pendeltåg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Ny järnväg till Borås är nödvändig”

    1. Det är en ständig ström av resande, på morgonen 5-6 bussar i timmen. Det handlar om studier på Högskolan i Borås, jobb på sjukhuset, Ericsson och postorderfirmor. Den andra vägen är det också många resande. Dessutom ligger flygplatsen mittemellan och tåg dit vore också bra. Moderaterna i Lerum stoppar dessutom en utbyggnad av västra stambanan. Något som behövs. Man kan komma runt det genom att istället bygga dubbelspårig modern järnväg Göteborg-Borås-Herrljunga.

Kommentarer inaktiverade.