Ingen vargutsättning i vår

Som jag skrivit tidigare så pratade Andreas Carlgren skit när han lovade utplantering av djurparksvargar redan i år. Det var uppenbarligen ett försök att blidka EU som nu fått forskare och andra att reagera negativt på Carlgrens utspel.

Det finns ingen som helst rim och reson bakom den svenska vargjakten. Jägarna inriktar sig på att skjuta alfadjur för att minska antalet föryngringar och för att splittra flockarna så att fler djur sen kan skjutas i skyddsjakter. Detta är tvärtemot intentionerna som regeringen att upp.

Jägarna skiter alltså fullständigt i vad regeringen tycker, vad svenska folket tycker och är ointresserade av att vargstammen i Sverige ska överleva. Det finns ingen anledning att på något sätt tillmötesgå jägarintressena. Därför ska licensjakten förbjudas.

Intressant?
Borgarmedia: GP1, 2, 3, SVD1, 2, 3, 4, 5,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements