Pedofil drev skolor – en konsekvens av privatisering

Människor som dömts för sexualbrott mot barn får inte lov att arbeta med just barn. De måste visa upp ett utdrag ur polisens register för arbetsgivaren när de söker jobb. Det förefaller vara en sund ordning. Men med privatiseringen så har denna ordning kastats över ända.

Människor som dömts för övergrepp mot barn kan utan problem starta och driva skolor. Där finns ingen kontroll. Frågan är också hur de förhåller sig till anställdas brottslighet. Kanske bryr sig sådana arbetsgivare inte om det visar sig att en som sökt jobb har begått sexbrott. På det sättet kan vi få personal i skolverksamhet som är dömda pedofiler och sexförbrytare som direkt arbetar med barnen. Det är ingen bra ordning. Det är en konsekvens av privatiseringen av skolan.

Huruvida pedofilen fortfarande är ägare av privatskoleföretaget vet jag inte.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Spleen2000

    I sak håller jag helt och fullt med; de som startar/driver skolor skall självklart lämplighetstestas.
    Fast om man läser vad föräldrarna säger i vDs artikel är de nöjda med skolan.
    Så låt oss hålla fokus på rätt område, de som driver skolor offentliga såväl som privata skall lämplighetsprövas.

    • Du har rätt i att man bär lämplighetspröva alla. Även de som driver privatskolor. Det är uppenbart så att man kan lösa detta problem även om man har privatskolor kvar.