Barak Obama vill ha tortyrchefen som president

Barack Obama har uttalat att han vill att Omar Suleiman ska ta över presidentposten omedelbart. Och att Hosni Mubarak följaktligen avgår. Att Obama vill ha Omar Suleiman är inte förvånande. Som chef för Egyptens fruktade säkerhetstjänst och innan dess chef för Egyptens militära underrättelsetjänst har Suleiman förstås mycket god förbindelser med US-amerikanska säkerhetstjänster och USA rent allmänt.

Suleiman anses exempelvis ansvarig för den egyptiska delen av de olagliga och hemliga gripanden som CIA och andra US-amerikanska säkerhetstjänster ägnat sig åt i hela världen. Den egyptiska delen av har varit att ta emot dessa fångar och tortera dem. På samma sätt har säkerhetstjänsten i Egypten under Suleimans ledning torterat och mördat oppositionella.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, 2, 3, 4, 5, BL, VG1, 2, AB1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements