Dödlig nyliberalism

Boknytt
Skuldfällan
Noreena Hertz
Prisma

Dödlig nyliberalism

Fattiga länder förblöder under sina låneskulder till rika länder. Därför bör lån till diktaturer, använda mot folkets intressen inte betalas tillbaka. Det föreslår experten på ekonomisk globalisering, Noreena Hertz, i ”Skuldfällan – Hotet mot de fattiga länderna och hur vi kan avvärja det”. Fordringsägarnas bör heller inte få sina pengar om detta hotar de fattigas överlevnad.

I sin nödvändiga och övertygande debattbok presenterar Hertz en skrämmande bild av nyliberal global ekonomi och politik styrd av USA, Världsbanken, IMF och borgerliga eliter i Nord och Syd. Vilkas lånepolitik präglas av själviskhet byggd på miljöförstöring och vanligt folks lidande och död. Världsmarknaden har överträffat Sovjetsystemet i toppstyre, centralplanering, likriktning och kulturell enfald.

Hans Norebrink

Läs mer: SVD, HD, SDS, DD,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements