En politik för minskade klyftor är det som behövs

Sen 1980 har ojämlikheten i Sverige ökat kraftigt. Detta beror på en medveten politik från såväl socialdemokrater och högerpartier. En politik med omfördelning av resurser från fattig till rik. Detta bland annat genom borttagande av skatter för rika, privatiseringar och avregleringar. Denna politik brukar kallas nyliberalism.

För att ändra denna utveckling behövs en annan politik. Att kräva ett ”uppror” mot direktörslönerna som Wanja Lundby Wedin vill är totalt meningslöst. Det är symbolpolitik utan effekt på verkligheten om det inte åtföljs av verkliga åtgärder. Några sådana föreslår inte Lundby Wedin då hon ju sitter i ledningen för ett parti som vill ha fortsatt ökade klyftor genom en fortsatt nyliberal politik. Det hon föreslår är istället en meningslösa gest som möjligtvis kan slå dunster i ögonen på många arbetare och fattiga i Sverige.

Intressant?
Bloggat: Peter Andersson, Moberg, Ett hjärta rött, Sommestad, Röda Malmö,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, DN1, 2, AB1, 2, 3, 4, 5, 6,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements