Fattigdom leder till barn på stöldturné

I Europa finns det en skriande fattigdom på många håll och en uppenbar rikedom på andra. Ojämlikhet kallas sådant. Ojämlikheten beror på en medveten politik för att det ska finnas klyftor. Och politiken syftar dessutom till allt större klyftor i samhället. Denna politik brukar kallas nyliberalism och den företräds av i stort sett alla regeringar i Europa och av i stort sett alla socialdemokratiska och borgerliga partier.

Ojämlikhet och ökade klyftor, innebär ökad brottslighet, kriminalitet. Detta samband är tydligt i statistiken och något som forskningen klart visat upp. Ojämlika länder har högre brottslighet och stora klyftor leder till mer brottslighet.

Med tanke på de skriande klyftorna inom Europa är det därför inte underligt att fattiga människor säljer sina barn till stöldligor, alternativt lär upp dem till hur de ska kunna stjäla.

För att kunna bekämpa detta så måste fattigdomen bekämpas, klyftorna i Europa minska och ojämlikheten bekämpas. Idag finns det inget stort parti och ingen större politisk inriktning i Europa som vill göra detta. Utan de nyliberala sosse- och borgarpartierna vill satsa på hårdare tag, repression och polisiära åtgärder. Sådant har ingen effekt.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Med tanke på att, som det står i artikeln, en minderårig förövare kan inbringa i storleksordningen 100 000 pund till sina föräldrar och anhöriga så kan det knappast vara fråga om fattigdom speciellt länge. Det kan helt enkelt vara girighet, dumhet och ren ondska som driver dessa människor. En lika trolig förklaringsmodell som den förenklade teorin om klasskillnader som orsak.

    • Huvuddelen av pengarna går till gangsters och människosmugglare, inte till de fattiga. Vilket är det som står i artikeln.Klasskillnader är en vetenskapligt bevisad orsak till brottslighet. Ren ondska är bara ett mänsklig påhitt och har mycket lite med verkligt liv att göra. Alla människor är såväl onda som goda, giriga såväl som solidarisk, dumma såväl som kloka. Sådant kan inte förklara nånting och tar inte hänsyn till forskning och vetenskap. Ondska kan inte mötas och därmed inte heller åtgärdas direkt. Det är ett rent subjektivt begrepp, precis som dum, god, klok osv. Meningslöst för att bygga ett samhälle.