Assange inte utlämnad ännu

Del 27 av 33 i serien Assangeaffären

Assangeaffären

Julian Assange blir ännu inte utlämnad till Sverige den brittiska domstolen beslutat förlänga förhandlingarna och beslut kommer nu tidigast på fredag. Han är begärd utlämnad till Sverige för att höras i målet och det finns som jag förstår det ännu inget åtal väckt. Det är mycket ovanligt att människor begärs utlämnade för att höras och lika ovanligt att man begärs utlämnad för misstankar om sexrelaterade brott.

Vad som också stör mig ät att åklagaren under den tid som gått utan problem kunnat höra Julian Assange på plats i Storbritannien. Då hade ju mycket av osäkerheten i målet varit över. Om åklagaren då ansett att det funnits tillräckliga bevis och vittnesmål för åtal så hade det blivit  åtal. Eller så hade Assange varit en fri man.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Series Navigation<< Assangeaffären sätter en massa olika problem på agendanMånga märkligheter i Assangefallet >>
Advertisements

One Reply to “Assange inte utlämnad ännu”

Kommentarer inaktiverade.