Äntligen har Mubarak avgått!

Till slut har Hosni Mubarak fått ge sig. Men det är den egyptiska militären som tagit makten. Det är dock Omar Suleiman som meddelat Mubaraks avgång och som också låtit lämna beskedet om att militären övertagit makten. Frågan är då var Hosni Mubarak är och vilken roll som Omar Suleiman egentligen spelar. Om Hosni Mubarak var USA:s lydiga vakthund i Mellanöstern så är nämligen Omar Suleiman USA:s lydiga knähund. Den tidigare tortyrchefen har sina egna US-amerikanska kontakter. Jag har svårt att se honom som något bättre än Hosni Mubarak. Precis som jag har svårt att se militären som en förbättring.

Samtidigt kan jag inte låt bli att tycka genuint illa om alla hycklande regeringschefer i väst som för några år sen hyllade Mubarak och Egypten när de nu säger att det inträffade är en seger för demokratin. Dessa ledare, oavsett om de heter Obama, Bildt, Reinfeldt eller något annat, ger nämligen blanka fan i arabvärldens demokrati. Det är bara hycklande löst prat från deras glappande käftar vi hör.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements