Många märkligheter i Assangefallet

Del 28 av 33 i serien Assangeaffären

Assangeaffären

Märkligheterna har haglat i fallet med våldtäktsmisstankarna mot Julian Assange. Den senaste är att förhören med kvinnorna inte spelades in. Något som enligt många erfarna poliser bör göras vid misstankar om allvarliga brott. På grund av detta förhållande har det riktats allvarlig kritik mot den svenska polisutredningen i samband med förhandlingarna i brittisk domstol om utlämning av Assange till Sverige.

De inledande turerna kring misstankarna var förvirrade och ingen klarhet har egentligen gått att få i varför misstankarna första avskrevs efter de inledande förhören och sen väcktes till liv igen. Inte heller har någon tillfredställande förklaring getts till varför Julian Assange tilläts åka från Sverige om det nu var så att man ville höra honom ytterligare. Eller varför han inte hördes fler gånger under den långa tid han faktiskt befann sig i Sverige. Inte heller har någon förklarat varför han inte hörts på plats i Storbritannien. Den möjligheten har ju stått till buds hela tiden och hade garanterat varit smidigare, snabbare, effektivare och billigare än den process som nu pågår.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Series Navigation<< Assange inte utlämnad ännuAssangefallet och svensk våldtäktslagstiftning >>
Advertisements

3 Replies to “Många märkligheter i Assangefallet”

  1. En annan mycket märklig omständighet är statsminister Fredrik Reinfeldts uttalande häromdagen, där han inte bara bröt mot regeln att inte uttala sig i enskilda rättsärenden, utan också underförstått tog ställning för kvinnorna. Hela ärendet stinker!

Kommentarer inaktiverade.