Krogbranschen och våldet

Del 1 av 6 i serien Krogarna på Avenyn och våldet

Göteborgs-Posten har inlett en intressant granskning av Göteborgs våldsammaste stadsmiljö. Nämligen Avenyn och dess krogar, nattklubbar och barer. En miljö som är och har varit scenen för många uppmärksammade våldsdåd under lång tid. Allra värst drabbat av våld eller inblandat i våldshändelser har den numera nedlagda nattklubben Nivå varit. Dels misstänks många vakter på stället liksom en tidigare chef ha varit inblandade i en rad våldsamma övergrepp på och stölder från gäster. Något som bolagets ägare menar inte har något med företaget i sig att göra.

Man faktum kvarstår, Stureplansgruppens krogar i Göteborg har varit inblandade i fler våldshändelser och mer brottslighet än de flesta andra på Avenyn. Det gäller både det nedlagda Nivå och koncernens kvarvarande ställe på Avenyn, Push. Andra utsatta ställen har varit Honey (numera också nedlagt, i lokalerna återfinns idag Parken) och Deep.

Intressant?
Borgarmedia: GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Technorati: , , , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

Series NavigationKrogarna på Avenyn – Stureplansgruppen >>
Advertisements