Bröderna Johansson med kompanjoner – Park Lane

Del 4 av 6 i serien Krogarna på Avenyn och våldet

Bröderna Christer Johansson och Ulf Johansson är båda delägare i nattklubben Park Lane i Göteborg. Park Lane är en av de restauranger och nattklubbar som har flest anmälningar om våld och misshandel. Och tidigare var det den nattklubb som oftast hade allra flest problem. Det är också ett ställe som länge haft samma ägare och problem med våld:

Startade i nattklubben Lorensbergs gamla lokaler 1991, efter inspiration från Paris.
Tvingades 2001 byta namn till Madison och höja åldersgränsen efter knivslagsmål och skottlossning inne på och utanför klubben.
Allt för att få en ny publik.
1993 den 6/8 spelade Ted Gärdestad samtidigt som Prince hade konsert i Scandinavium.
Efter den svenske popartistens framträdande genomförde den amerikanske stjärnan en hemlig spelning på Park Lanes scen.
1996 startade Cabaret Lorensberg.
2005 återtog Park Lane sitt ursprungliga namn.
Samma år i september blev regissören Ulf Malmros skallad under ett bråk på sin egen premiärfest för filmen ”Tjenare Kungen”.

Christer Johansson och hans bror har drivit klubbar i Göteborg sen 1960-talet och har alltså varit delägare i Park Lane sen det startade. Idag är Christer Johansson också ordförande för Sveriges Hotell & Restaurangföretagares (SHR) regionförening i Västsverige och verksam i en rad olika restaurang, krog- och nöjesföretag utöver Park Lane som exempelvis Kometen, Kajskjul 8, Grand Hotel på Marstrand och Amanda Boman. Även brodern Ulf Johansson är verksam i en rad olika företag utöver Park Lane, däribland Tranquilo. Utöver de båda bröderna är också Jörgen Tilander verksam i Park Lane. I Kajskjul 8 återfinns även Sven Jörgen Tilanders son Fredrik Tilander och Anna Ulrika Kvarnhult i styrelsen. Jörgen Tilander är verksam i en rad företag och i bolaget Realms Spirit AB har han sällskap med den tidigare moderatledaren Ulf Adelsohn i styrelsen. Familjen Tilander äger också riskkapitalbolaget Backstage som har intresen i en rad bolag, främst i nöjesbranschen men även annnat som riskakpitalbolaget Varenne AB tillsammans med eller via familjemedlemmar.

Magnus Albrektsson, VD på Park Lane har i en rad uttalanden har han fördömt våldet på krogarna i Göteborg. Efter uppmärksammade våldsdåd år 1998 och år 2001 på klubben införde man bl.a. metalldetektor vid dörren och tidigare stängning.  Tyvärr har Magnus Albrektsson också förringat det våld som man ofta ser från vakter och som alla väl sett och upplevt många gånger. Liksom skyllt ifrån sig på samma sätt som krogägarna på Avenyn fortsätter att göra. Tidigare stängningstiden är något som polisen i Göteborg vill ha och det tycks dessutom vara ett fungerande recept för att få det lugnare på krogarna enligt vad det visade sig när Park Lane ändrade sina öppettider år 2001. Idag motsätter sig dock krögarna, företrädda av bl.a. Christer Johansson, denna lösning vilket ju verkar mindre övertänkt och lite väl gnidet. De vill gärna tjäna mycket pengar, men vill inte ta ansvar för våldet och problemen.

Läs mer: EX1, 2, SVT, GP1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, MC-razzia, SDS, AB, RV, GT, Newsdesk,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Technorati: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

Series Navigation<< Krogarna på Avenyn – Profilrestauranger ABKrogarna på Avenyn – Konceptrestauranger >>
Advertisements

One Reply to “Bröderna Johansson med kompanjoner – Park Lane”

Kommentarer inaktiverade.