Löjliga förbud och meningslösa böter

Miljö- och klimatnämden har med hot om vite förbjudit vibrationer från Gamla Ullevi. Förbudet är naturligtvis helt bisarrt och efterlevnaden kan ju inte bli speciellt bra. Jag tvivlar på att någon kan få publiken att låt bli att hoppa. Ska verkligen arenan eller klubbarna då få betala böter varje gång. Det är orimligt då det hela faktiskt beror på att arenan är lite av ett fuskbygge.

Jag ser det hela som ytterligare ett bevis för och ett resultat av den bisarra och korkade övertro på bestraffning och repression som ett medel att uppnå ett bättre samhälle. Det är en metod som aldrig fungerar i längden och därför är det en felaktig metod.

Ett annat utslag för samma tänkande är nedskräpningsböterna. Jag har inget mot böterna i sig, men de kommer inte att ha någon som helst effekt på nedskräpningen. På 1960-talet  fick vi i Sverige bort det beteende som gjorde att folk slängde skräp i naturen, på gator och i parker. Nu är det tillbaks. Varför inte gör som då? En kampanj för att folk har ett ansvar för miljön och naturen parat med en politik för delaktighet och jämlikhet. Det var effektivt då, det är det säkert nu också.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements