Ghaddafi tänker inte backa

Östra Libyen med Benghazi och Al Bayda är av allt att döma i den upproriska befolkningens händer medan västra Libyen med Tripoli fortfarande behärskas av Ghaddafi och trupper lojala med honom. I öster tycks det som folket maktövertagande tycks ha skett med hjälp av militärenheter som bytt sida, i väster har Ghaddafi till och med skickat ut stridsflygplan mot demonstranter och protesterande. Några av dessa vägrade fullfölja sitt uppdrag, deserterade och tog sin flygplan till Malta.

Intressant?
Bloggat: Jinge, K & Å, Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Carl Bildt – kurir åt kontrarevolutionen()

 • Pingback: Despoten i Tripoli måste störtas.()

 • Pingback: Det krävs mer än viskningar. | Annarkia()

 • Anonym

  Ghaddafi är känd för att ha skänkt pengar till syndikalister runtomkring i världen och för att ha strukit två rader i koranen. amnnen är ett geni. Muslim och stryka två rader i koranen för att de raderna är kass. Så underbart.

  Min morsas granne i hammarkullen i början av 80-talet var en syndikalistsik fackföreningsman från Uruguay. Han har flera gånger varit i Libyen för att hämta pengar. Han har till och med varit bjuden på privata fester hos Ghaddafi och har berättat en del roliga grejer, men dem får ni höra nån gång när ni träffar mig IRL.

  Samme uruguayan (morsans granne alltså) sitter än idag i ledningen för Uruguays motsvarighet till LO.

  Sen har han erbjudit USA att ta livet av Bin ladin. Skön snubbe helt enkelt.

 • Pingback: Jinge.se » Palmemordet och polisen?()

 • Pingback: Inbördeskrig i Libyen?()