Även i Grekland gör man uppror

Även i Grekland gör man uppror mot privatiseringar, nedskärningar och brist på demokrati. Precis som i Wisconsin, Egypten, Bahrain, Tunisien, Algeriet, Marocko, Jemen och Libyen. Idag är det generalstrejk, protester och upplopp i Grekland, häromdan i Marocko, revolt i Libyen är det också liksom demonstrationer i Bahrain. Det rör på sig lite överallt, faktiskt till och med i Kina enligt uppgifter från kinesiska aktivister jag varit kontakt med.

Vi har alla samma fiende, de rika, kapitalet, kapitalismen. IMF, Världsbanken, nyliberalism och sådant är integrerade delar av den kapitalism som ställer till med problemen. Som ytterst ligger bakom matbrist, extrema matprishöjningar, arbetslöshet osv. Som förhindrar lösningar på miljö- och klimatproblemen, som förhindrar ett avskaffande av fattigdom osv.

Det är detta som folk gör uppror mot. Odemokratiska regimer som Mubaraks, Ben Alis eller EU, diktatorer som Ghaddafi, diktaturer som Bahrain eller Marocko, odemokratiska nyliberala institutioner som IMF och Världsbanken. Fackföreningsfientliga regimer som i Wisconsin eller Egypten. Det är sådant folk i hela världen gör uppror mot.

Intressant?
I media: SVD1, 2, 3, 4, DN1, 2, 3, 4, GP1, 2, 3, SVT1, 2, 3, VG, HD1, 2, 3, AB1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Intressant, Grekland är en av få socialistiska länder i europa. Så det du säger är att man gör uppror mot att socialismen inte har fungerat då staten nu insett att man inte kan leva på luft, lånade pengar och korruption?

    • Socialistiska länder? Är du helt från vettet?