Handgranat i restaurang

På väg till jobbet i dag observerade jag en stor avstängning kring Kungsgatan. Polisen jag pratade med på plats ville inte uppge vad det handlade om, men det var uppenbart frågan om ett bombhot av något slag. Det stora området som var avspärrat var ett tydligt tecken på det.

Uppgifter i media och polisen har bekräftat min misstanke. Man har i en restaurang i hörnet Kungsgatan-Ekelundsgatan funnit en inkastad handgranat som dock inte exploderat.  Flera resturanger i det aktuella området är kända som tillhåll för olika typer av kriminella. Huruvida den aktuella restaurangen har kopplingar till organiserad brottslighet på något sätt är för mig okänt.  Vad som också är oklart är motivet för dådet. Hämnd, utpressning, hot, uppgörelse?

Man kan ju fundera om dådet eventuellt kan ha kopplingar till den serie av uppgörelser i den undre världen som ägt rum i Göteborg under senare tid, däribland dubbelmordet i Bergsjön (två personer med kopplingar till Gårdstensalliansen och kurdiska gangsternätverk) och skadeskjutning av Asir-anknutna gangsters på Kennedygatan i Majorna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements