Ateistisk kampbok

Boknytt
Tro och vetande 2.0
Christer Sturmark
Nya Doxa

Ateistisk kampbok

Kristna kondomhatare dödar fler än muslimska terrorister. Religiösa friskolor är mentala övergrepp på individen. Religionen är en evolutionär biprodukt. Tre tänkvärda synpunkter i denna presentation av en humanistisk, sekulär, rationell, materialistisk, förnuftsmässig, ateistisk livsåskådning – med rötter i antiken, renässansen, upplysningen och vetenskapen.

Författaren, ordförande i förbundet Humanisterna, försvarar humanismen-ateismen mot anklagelser jag ej hört talas om. Han sågar vidskepelse, fundamentalism, postmodernism (bra), men varför även vettig religion? Och kampen står inte mellan sekulär humanism och religion. Den står mellan frihet och förtryck – med de religiösa på båda sidor av barrikaderna.

Hans Norebrink

Läs mer: Pooma, Knuff, SVD, Tro och vetande, Humanisterna, Sturmark, RT, Dagen,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

59 kr hos Adlibris

Advertisements