Ghaddafi allt mer trängd

Allt fler städer i Libyen tycks falla i upprorets händer. Östra Libyen är helt utanför Ghaddafis kontroll och i västra Libyen övergår stad efter stad till oppositionellt styre. Den senaste tycks vara Misrata en bit öster om huvudstaden Tripoli.

I Tripoli härskar våldet eller hotet om våld från Ghaddafis legotrupper och i andra städer pågår strider mellan Ghaddafitrogna och upprorsmän. Den uppenbart heltokige Ghaddafi skyller för sin del på Al-Qaida och drogade ungdomar. Han verkar faktiskt ha förlorat verklighetskontakten totalt.

Samtidigt vägrar våra egna ryggradslösa politiker med Carl Bildt i spetsen att ta avstånd från Ghaddafis förtryckarregim och ta ställning för upproret. Verkligen bedrövligt.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Jinge,
Borgarmedia: DN1, 2, SVD, GP, VG,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Jag kan faktiskt känna ett stygn av medlidande med Ghadaffi. Uppenbarligen ser han sig själv på allvar som en anti-imperialist och revolutionär som gett folket makten via folkkommiteerna, fast alla andra vet att det är han som har yttersta makten. Uppenbart känner han sig sviken av folket, ungefär som Ceaucescos hustru som innan paret skulle skjutas sa till soldaterna att ”jag som gjorde så mycket för er, ni var som mina söner”, nåt. Och uppenbart upplevde Stalin när han hade gett Sovjet den nya konstitutionen på 30-talet att han ledde ett land där arbetarklassen och bönderna, ja hela folket hade makten.

    • Han verkar dock mycket förvirrad må jag säga.

  • Pingback: Om Egypten och Libyen eller Skillnaden mellan pliktarmé och legoknektar | Nemokrati()