Volvo på väg till Kina

Meningen är att Volvo Personvagnar ska bygga två ny fabriker i Kina. En i Chengdu och en i Daqing. Samtidigt ska också forskningscentret i Shanghai byggas ut. Fabrikerna ska producera lyxbilar för den internationella marknaden enligt Volvo och Geelys ägare Li Shufu.

En satsning på bensinslukande lyxbilar är naturligtvis miljömässigt vansinnig och helt fel med tanke på att utökad och fortsatt bilism kan innebär en katastrof för jordklotet. Förmodligen innebär också satsningen på Kina och lyxbilar en successiv överflyttning av biltillverkningen till Kina och en nedläggning i Göteborg och i Belgien. I det perspektivet är en omställning av produktionen inom den svenska bilindustrin (gäller egentligen hela världens bilindustri) av största betydelse och helt nödvändig. Både för våra jobb och för miljön och klimatet.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements