Kampen fortsätter i Wisconsin

I Wisconsin fortsätter demonstrationerna och kampen för fackliga och demokratiska rättigheter. Demonstrationerna i Wisconsins huvudstad Madison en bit nordväst om Chicago är de största sen Vietnamdemonstrationerna på 1970-talet. Guvernören Scott Walker som vill införa de fackföreningsfientliga åtgärderna har för sin del funderat på flera olagliga och odemokratiska metoder för att slå ner de protesterande och kväsa upproret:

Republikanerna har majoritet i delstatssenaten, men det behövs minst en Demokrat närvarande vid mötet för att omröstningen ska vara giltig. För att blockera förslaget lämnade därför samtliga av Demokraternas ledamöter delstaten i torsdags, eftersom de misstänkte att de kunde tvingas till närvaro om de stannade. Republikanerna skickade polisen efter de 14 flyende, men tvingades senare erkänna att de saknade laglig rätt att tvinga hem ledamöterna.

Bråkmakare

Walker tvingades också kommentera att han i ett telefonsamtal erkänt att det funnits funderingar på att hyra in ”bråkmakare” till demonstrationerna, så att myndigheterna skulle få en ursäkt att reagera med hårdhandskarna. I Meet the Press sade Walker att han avvisat förslaget, utan att gå in på varifrån det kom eller hur allvarligt det övervägts.

På det sättet tycks han likna en del despoter i arabvärlden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Kampen fortsätter i Wisconsin”

    1. Det är omöjligt att veta. Låt oss hoppas på det bästa och njuta av människor livslust och kampvilja. Låt oss inspireras av det som händer. Låt oss vara lite euforiska.

  1. Ja, det är uppmuntrande att se folk protestera för sina rättigheter, men vi vill gärna ha stöd från andra länder och andra folk. Det känns rätt desperat just nu. Om vi ”vinner” den här kampen förlorar statligt anställda ändå – de kommer behöva betala en betydligt större del av sin sjukförsäkring, tex. Genom skolnedskärningar kommer många lärare förlora jobbet. Och detta är alltså i bästa fall…
    Vi skulle verkligen vilja se att Sverige tog ställning emot en man -Governor Scott Walker – som helt uppenbart följer sine egna penningintressen och inte är ett dugg intressearad av Wisconsins stolta tradition vad gäller demokrati och den demokratiska processen.
    Svensk-Amerikan in Wisconsin.

Kommentarer inaktiverade.