Malin Lernfelt – GP:s mest okunniga ledarsideskribent?

Malin Lernfelt är något så osannolikt som en ledarsideskribent som tycks sakna all form av kunskap om nånting. Hennes krönikor och skriverier på ledarsidan i Göteborgs-Posten överträffar det mesta i svammel och dumheter. Hon själv är säkerligen varken dum eller obegåvad rent allmänt, men nån skarp eller kunnig skribent är hon då inte. För mig är det obegripligt att hon får fortsätta skriva på GP:s ledarsida.

Det senaste meningslösa svamlet har hon presterat efter att ha tittat i kristallkulan. Hon vet nämligen att majoriteten av göteborgare är mot trängselavgiften. Det är mer än vad någon annan vet och kanske inte ens sant. Hon hänvisar till en fixad GP-Sifo i höstas (man svarar som man blir frågad och som man förväntas) som inte kan ta riktigt på allvar.

Det är fullt möjligt att en majoritet av göteborgarna är mot tränsgelavgift men vi vet också att en sådan opinion brukar svänga snabbt efter att trängselsavgifter/biltullar införs. Så har det varit i stort sett i alla städer där det införts, exempelvis i Stockholm. Det betyder att en lätt majoritet mot innan avgifterna snabbt vänds i en stor majoritet för trängselavgifter/biltullar så snart de införs.

Majoriteten i Göteborg har röstat på partier som är för trängselavgifter och det betyder nog att göteborgarna kan tänka sig att ha dem. Så Malin Lernfelt är nog lite snabbt ute med påståendet att politikerna inte har väljarna med sig. Det är kanske lätta när man tycks anse att kristallkulor talar sanning. Som jag ser det så har de nämligen väljarna med sig.

Sen förstår jag inte heller riktigt vart Lernfelt vill komma med sin svamliga krönika om trängselavgifter. Mer än att med kristallkulan som stöd gnälla i största allmänhet. Knappast konstruktivt och knappast till någon som helst nytta. Ska vi diskutera mer om trängselavgifter? Gärna för mig. men det gör inte Lernfelt. Hon bara gnäller. Och nu har jag gjort detsamma. På Malin Lernfelt.

Men jag för debatten här: Gärna trängselavgift, Trängselavgift och kollektivtrafik, Positivt med trängselavgifter, Bra med trängselavgift,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Håller med.
  Men som alla andra är hon hårt politiskt styrd uppifrån.
  Kanske något att skriva hem om?

 • Jag har tänkt exakt samma saker som du om henne och undrat om hon är inkvoterad 🙂

 • Svensons gnäll innehåller bara ogrundade påståenden om Malin. Malins skriveri redovisar faktauppgifter i jämförelse. Svenssons attityd är antidemokratiskt och elitistiskt: de dumma medborgarna förstår inte sitt eget bästa. En tragisk men rätt vanlig attityd hos folk som anser sig bättre än andra. ”Några djur är mer jämlika än andra” – svinen!

  • Jag påstår inget mer om Malin Lernfelt än att hon förmodligen varken är dum eller obegåvad på något sätt, men att hon för det mesta svamlar när hon skriver.

  • Ja JUST det. ”Faktauppgifter”? På en ledarsida? Men snälla människa, det kan du inte tro på själv! En ledarsidas uppgift är att vinkla till aktuell politisk färgs fördel. Men det kanske du inte visste?

 • Joacim Preutz

  Håller fullständigt med. På senaste tid har Malin Lernfelt kommit med flera ledare där man tar sig för pannan efter att ha läst hennes åsikter. 
  Det senaste mer ointressanta gällde hennes försvar av dubbdäck. Oavsett dom negativa konsekvenser så ropar hon högljutt om att hon minsann inte tänker ändra på sig (vilket gäller dom flesta medlålders och äldre spciellt på högerflanken. Varför ska vi behöva ändra oss – även om planeten går under liksom…).
  Och i dagens (19 nov 2011) replik till en som framhåller bulleraspekten anser hon att t.ex. skolor och dagis kan använda hörselskydd. Vet inte om det var ment som ett skömt, men baserat på vad hon skrivit tidigare så är jag rädd att det inte är så.
  /Joacim P

  • Det där med dubbdäck är lite problematiskt. jag bor på ett ställe i Centrala Göteborg där vi inte skulle kunna köra bil på vintern när snön kommit om i inte hade dubbdäck. På grund av att gatorna inte plogas förrän efter flera dagar och på grund av att det är mycket backigt. Dessutom trångt. Men oavsett det så är Malin Lernfelt en mycket konstig och okunnig ledarskribent.

 • Anonym

  Ja, hon har fått mig att sätta kaffet i vrångstrupen många morgnar. Hon skriver i nattmössan utifrån något allmänt tyckarperspektiv. Oinitierat, okunigt utan empati och alltid med en spark neråt. Lite mer kvalitet kunde man förvänta sig på en stor tidnings ledarsida. Vad hände med liberalismen?

  • Ja det kan man undra. Och kvalitén. Fast Gert Gelotte gillar jag även om jag inte alltid håller med.