Svenska officerare dödade av sina egna

Enligt TV4 är det att de svenska officerare som dog i Afghanistan i fjol dödades av eldgivning från de egna trupperna. Något som är mycket vanligt i krig. Att bli dödad av sina kompisar som skjuter helt vilt för att de är nervösa, stirriga eller påtända, alltså. Att det har hänt de svenska officerarna är därför bara typiskt för ett krig.

Men grundproblemet med kriget i Afghanistan är att svenskarna överhuvudtaget befinner sig där. Svenska trupper ska inte och borde inte delta i ett ockupationskrig. Ett USA-lett ockupationskrig där de svenska trupperna bara går i USA-imperialismens ledband. Ett ockupationskrig som lett till döden för tusentals civila och oskyldiga människor. Enda lösningen på detta problem är ett tillbaka dragande av trupperna (men alla problem löses inte så enkelt förstås.

Intressant?
Bloggat: Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Eftersom du inte har en aning om vad som har hänt kanske du ska vänta med dina tvärsäkra uttalanden. Finns en massa faktorer förutom narkotikapåverkan som ligger bakom vådaskjutningar. En eldstrid är rätt så komplex även utan intag av narkotika eller allmän stirrighet.

  • Nu har jag ju inte påstått att nåt speciellt hänt i just detta falla. Utan bara skrivit om hur det brukar kunna vara. Knarkpåverkan är bara en av de faktorer jag nämnt.

 • Allfons Mållgan

  Utredningen stoppades mitt i valrörelsen, regeringen ville inte ha in Afghanistanfrågan i valrörelsen.

 • Anonym

  Det hela luktar mörkande av politiskt obekväm sanning. Kan vi inte alla sluta med det. Demokratisk debatt blir så mycket bättre av sanningen som diskussionsgrund.

 • Anonym

  Det hela luktar mörkande av politiskt obekväm sanning. Kan vi inte alla sluta med det. Demokratisk debatt blir så mycket bättre av sanningen som diskussionsgrund.