Libyska revoltörer avvisar samtal med Ghaddafi

Inte helt oväntat avvisar de libyska rebellerna alla samtal med Ghaddafi. Man har tidigare avvisat förhandlingsinitiativ från Hugo Chavez. Det finns liksom inget att förhandla om. Man vill bli av med diktatorn. Det är så enkelt. Och man vill uppenbarligen göra det själva för upprorssoldater grep också en brittisk kommandostyrka bestående av ett antal soldater från specialstyrkan SAS och några underrättelseofficerare (kallade diplomater) från MI6. Gruppen var utsänd för att ta kontakt med motståndsrörelsen som alltså inte ville vet av dem. Varje britt hade en rad olika pass och olika identiteter och jag förstår att motståndet inte ville ta i dem med tång utan snabbt skickade ut dem.

Det är som jag ser det helt oseriöst av västvärlden att på detta sätt i smyg försöka få in soldater i Libyen. Västerländska soldater i Libyen kan bara förvärra läget. Det skulle också en flygförbudszon kunna göra om flygförbudet, vilket en del menar, innebär att man börjar med att skjuta ner libyska plan. Med vapenleveranser till upproret är det en annan sak.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, DN1, 2, 3, 4, SVT, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements