Marockos kung lovar reformer för att försöka hindra uppror

Protesterna och demonstrationerna rullar vidare i arabvärldens länder som Jemen, Oman, Egypten, Tunisien och Bahrain. I Libyen försöker diktatorn Ghaddafi desperat hålla sig kvar vid makten genom att massakrera människor, flygbomba och ta till övervåld på all möjliga sätt mot svagt beväpnade upproriska människor.

I andra länder, där det bara varit mindre demonstrationer som exempelvis Algeriet och Marocko försöker regimerna tillmötesgå protesterna redan innan de växt till nån större storlek. I Algeriet har exempelvis det mycket långvariga undantagstillståndet hävts. I Marocko har kungen lovat författningsreformer och folkomröstning.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Björklund,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements