Attacker mot Benghazi?

Det verkar som om Ghaddafis utlysta så kallade vapenvila inte blev långvarig. I västra Libyen blev det ingen vapenvila alls och i östra Libyen vara den tydligen bara ett dygn för eventuellt har flygplan bombat Benghazi nu morgonen. Eller är det Nato-flyg som bombata Ghaddafitrupper? Oppositionen befarar ett markangrepp från Ghaddafis sida.

Bristen på konsekvens mellan uttalanden och handlingar är något som återigen visar hur opålitlig och nyckfull den diktatoriska regimen Libyen är. Det är svårt att lita på vad de säger och samtidigt mycket lätt att förstå att de kommer att slakta alla som är oppositionella eller som misstänks vara upprorsmän.

Därför är jag positiv till flygförbudszonen på samma sätt som jag var positiv till Rysslands ingripande i Ossetien. Detta även om det finns många problem med insatsen är alternativet, en Ghaddafiseger värre.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements