Oroligare i Israel och Palestina

Under senare tid har det blivit allt oroligare i Israel och Palestina. Israel terrorbombar Gazaremsan Ghaddafivis. Illegala bosättare och israeliska soldater mördar palestinier.  Naturligtvis helt oacceptabelt precis som Israels ockupation av palestinsk mark och bestraffning av Gazas invånare genom isolering och utsvältning är helt oacceptabel. Palestinier har å sin sida svarat med mord på bosättare och bombdåd. Något som inte för deras kamp framåt och som inte är försvarbart.

Anledningen till den ökade oron och det ökade våldet står säkerligen att finna i revolutionen i arabvärlden. En revolutionär utveckling som lett till nya regimer i flera länder, inbördeskrig i Libyen, omfattande protester i Jemen och Algeriet, nedslagna (tillfälligt?) protester i Bahrain och begynnande protester i Syrien och Marocko med flera länder.

Palestinier har tagit den arabiska revolutionen som inspiration till en ökad protestaktivitet av olika slag och Israel tror att de kan bomba i fred genom att uppmärksamheten på den arabiska revolutionen och Libyen innebär att förhållandevis få uppmärksammar vad Israel har för sig.

Intressant?
Bloggat: Möllan till Tahrir,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Är det inte så att det är Palestinierna som tror att de kan bomba Israel i fred utan att den internationella uppmärksamheten når deras terrordåd?!