Oförsiktiga pojkar störde björn

Några oförsiktiga pojkar störde en björn i dess ide och en av pojkarna blev biten i benen och riven på ryggen. Något han förmodligen ska var glad för. Han lever ju. Björnen sprang iväg efter att ha bitit och rivit pojken men betraktas uppenbarligen inte som nån fara för någon då den inte kommer att skjutas. Det är säkerligen så att pojkarna inte varit oförsiktiga med flit, men att störa en björn i idet är naturligtvis mycket farligt. Det finns därför all anledning att man i björnrika områden lär folk (även besökare) att försöka se och undvika platser där det kan finnas björniden. Jag vet personligen inte hur lätt eller svårt det är, men att vara försiktig i björntrakter syns mig som en vettig hållning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
  • Du har aldrig sett ett björnide, antar jag. Annars skulle du nog inte skrivit som du gör.

    Det är lätt att vara klok när man inte är utsatt för risker själv.

    • Det var ju intressant att du citerar mig nästan precis. jag skrev nämligen precis det. Men kanske har du inte läst inlägget?