Varför ska man testa om man är immun mot vinterkräksjuka?

Jag begriper faktiskt inte varför folk vill testa sig för att kolla om de är immuna mot vinterkräksjuka. Om man aldrig haft sjukdomen ifråga så är man troligen immun. Detta gäller speciellt om man har blodgrupp B då en större andel av de som har denna blodgrupp är immuna jämfört med hela befolkningen och andra blodgrupper.

Men det är faktiskt ett problem med oss som är immuna (jag är immun, har blodgrupp 0, men båda mina föräldrar och de flesta av mina syskon har blodgrupp B). Problemet är att vi kan vara bärare av viruset och medverka till spridningen. Vi blir inte sjuka, men kan smitta andra. Det innebär att inte vi heller ska träffa de som är sjuka i vinterkräksjukan. Så ärligt sagt, man har ingen nytt av att testa sig mot den obehagliga men kortvariga sjukdom.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements