Vad är meningen med skallgång mitt i stan?

Jag förstår inte riktigt meningen med skallgång efter en förvunnen ung man mitt i Göteborgs centrum. I alla fall om det enda syftet vore att hitta honom. Om han låg nånstans där skulle han ju med all sannolikhet ha upptäckts vi det här laget. Så för att hitta den försvunne 24-åringen Tony Mattsson så verkar skallgång i centrala Göteborg som en meningslös åtgärd.

Som terapi är det förmodligen betydligt bättre. Det är naturligtvis fruktansvärt när någon nära är försvunnen och man känner att man inte kan göra åt. Att då organisera letande med hjälp av bland annat skallgångskedja innebär att man upplever att man gör något. Det innebär att livet känns mer meningsfullt och man upplever sig själv som mindre hjälplös.

Den försvunne mannen skiljdes från sina vänner på Avenyn natten till tisdag och teorin är att han skulle promenera hem till Hisingen. Man har spårat honom från restaurangen Babar via en korvkiosk och en bankomat till katolska kyrkan vid Gamla Ullevi, Heden och Allén. Vilket verkar vara ett något underligt vägval om man ska promenera hem till Hisingen från Avenyn mitt i natten. Mer logiskt vore ju att promenera Avenyn och Östra Hamngatan rakt ner. Trots detta är nog det mest troliga scenariot att han fallit i vattnet någonstans, kanske från Götaälvbron. Men brott kan förmodligen inte heller uteslutas.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements