Vad Juholts särbo gjort är ointressant

Tidningarna har uppmärksammat att Håkan Juholts partner och särbo Åsa Lindgren har dömts för bedrägeri för några år sen. För Juholts roll som politiker är detta faktum totalt ointressant. Inte ens om det varit Håkan Juholt själv som hade begått brottet ifråga anser jag att det har bäring på hans roll som partiledare i socialdemokraterna och politiker. Även politiker har rätt att göra bort och framförallt ska sådant som de gjort tidigare och tagit sitt straff för inte betyda nåt. Ännu mindre ska naturligtvis brott som närstående begått och straffats för betyda.

Att uppmärksamma Juholt särbos brott är ett nytt lågvattenmärke hos media. Det hela är ointressant för hans roll som politiker och partiledare.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Vad hade du skrivit om det varit Jimme Åkesson?

  • Det är också ointressant. Fats du menade väl Jimmie Åkessons älskarinna antar jag.

  • Anonym

   Det är samma där, vad Jimmie Åkessons flickvän gjort har inget med Jimmie Åkesson att göra. I det här fallet var de dessutom som jag förstår det inte ens tillsammans när brottet skedde, det har alltså ännu mindre med honom att göra.

 • 60 dags böter á 150 kr, blir 9 000 kr. Inte illa att göra en ren vinst på 36 000kr, och sen ha sonat sitt brott. Man kanske skulle börja bedra istället för att jobba, är det sossarnas politik?

  • Anonym

   Vad har Åsa Lindgrens brott med sossarnas politik att göra, utveckla gärna din tankegång om det nu finns någon sådan

  • Anonym

   Ja att man inte får betala allt (minst allt) är ganska sjukt. De borde inte släppa ut rånare ur fängelse förrän de jobbat av eller gett tillbaka hela bytet från rånet.

 • Ska så klart betala tillbaka pengarna

 • Anonym

  Media tycks inte tycka det är något konstigt att nuvarande statsminister har haft en barnflicka utan arbetstillstånd som han dessutom betalde långt under avtalsenlig lön till? Mig veterligt har han aldrig fått något straff för detta! Nuvarande socialförsäkringsminister har på otillbörligt sätt fått lägenhet som egentligen var reserverad för kvinnor som behövde skydd från misshandlande män! Det finns mycket mer av den varan på den högra sidan av det politiska blocket, men det är nog inte lika intressant för Dagens Industri att ”snoka” i! Det här är så uppenbart att det enbart har till syfte att skada den nytillträddas partiledaren för Socialdemokraterna då han tydligen upplevs som ett ”hot” mot sittande regering och därmed också ett hot SN (Svenskt Näringslivs organisationen)! Ni vet de som är de hemliga partibidragsgivarna till Moderaterna!
  Har en människa avtjänat sitt straff och efter det lever ett hederligt liv är ärendet därefter avslutat och inte längre något som varken media eller någon annan längre har med att göra! Finns inget i svensk lagstiftning som stöder en evig stigmatisering av människor som någon gång under sitt liv begått ett brott! jag hade faktiskt tyckt exakt likadant om det varit frågan om en politiker på högerkanten!

 • Juholt intresserar mig inte så mycket än. Hittills har han harvat i försvarsutskottet i åratal med nedslående resultat – om han han bli en S-ledare med högt betyg hos svensk arbetarklass, får framtiden utvisa. Dock när Dagens Industri inte hittar nån skit hos Juholt, serverar journalisten Karin Grundberg Juholts särbos solkiga affärer. Har jag inte fel så är Grundberg den käcke liberalen Peter Wolodarskis fru och då kan ju hon liksom maken anklagas för att hetsa mot Skansenmannen Jonas Wahlström för att han försökt rädda leoparder i Nordkorea och i och med detta, stött diktaturen.

  ”Guilt by association”.

 • Anonym

  @Jimmy & Jonas. Böter är en sak, återbetalning en annan. Blir man dömd för bedrägeri så blir man ålagd att betala tillbaka hela summan + eventuell ränta, sedan kommer bötesbeloppet utöver det. Så, nej… det blir INTE en vinst på 36.000:-

 • Pingback: Tidningarna prövar kollektiv bestraffning i det offentliga ljuset. « essbeck()