Idiotiskt att ta bort RioRio

Pråmen, fartyget, nöjesetablissemanget RioRio som ligger vi kaj vid Rosenlund är den enda verksamheten som finns i Rosenlund på kvällstid, om vi undantar prostitutionen. Men skapelsen är inte direkt snygg, utan ganska ful. Det (bland annat) gör att de som bestämmer i kommunen, i alla fall de som bestämmer på Park & Natur vill ha bort den. Detta eftersom man ska ”fräscha upp” Rosenlund.

Uppfräschningen består av att hus byggs om, parkeringar görs om och en ny bro mellan Feskekörka och Pustervik byggs så att man kan gå direkt från Haga till, ja till vadå? Den enda verksamhet som finns på kvällen är ju RioRio och den ska ju bort. I övrigt är det mest kontor och inte speciellt mycket man vill nå på dagen heller. Det hela verkar faktiskt vara ett spel för gallerierna som inte kommer att ha nån större betydelse.

Sen är det ju så att Den fula båten RioRio faktisk passar in i det lite mindre anpassade nöjeslivet kring Järntorget och Långgatorna. Hela Göteborgs nöjesliv behöver ju inte vara som på Avenyn med skumma krögare, gangstergäng, droger och kriminalitet. Utan en del kan väl vara som på Långgatorna, lite mindre strömlinjeformat och uppenbarligen med färre problem än kring Avenyn. Så det vore bättre att låta RioRio ligga kvar och bidra till det som är mer intressant, det som gör Göteborg värt att nämnas i världstidningar. Det icke-strömlinjeformade nöjeslivet kring Järntorget och Långgatorna.

Och är verkligen RioRio fulare än StyrbordBabord vid Kungsportsplatsen? Kanske är det som Henrik Wallgren skriver. Att efternamnen på ägarna är vad som avgör vad som ska bort och vad som ska vara kvar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements