Ge revoltörerna i Libyen vapen

För att den libyska revolutionen ska kunna agera krävs det att man får tillräckligt med vapen för att det ska vara möjligt. Det är dags att Sverige, som ju är en av världen större vapenexportörer, nu låter de svenska vapnen användas till något bra och vettigt för en gångs skull. Citerar därför ett antal punkter från bloggen Kildén & Åsman som på ett bra sätt sammanfattar min syn på situationen i Libyen:

Seger åt den libyska revolutionen!

 • Ja till hjälp att slå ut Khaddafis överlägset beväpnade styrkor.
 • Ja till en snabb och effektiv beväpning av oppositionens styrkor.
 • Nej till FNs resolution 1973 som kräver eld-upphör.
 • Nej till vapenembargot som drabbar oppositionen.
 • Nej till flygbombningar mot städer och andra mål där risken för civila offer kan spela Khaddafi i händerna.
 • Nej till USA:s/EU:s försök att styra revolutionen in i banor som inte ligger i befolkningens intresse.

Intressant?
Bloggat: Röda Lund, Röda Malmö, B & P,
Borgarmedia: DN1, 2, 3, 4, GP1, 2, SVD1, 2, SVT1, 2, 3, AB1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Snabb och effektiv är två ord som står i direkt motsats till varandra. Visst är det en sak att vilja ha fria val som även partier man inte tycker får ställa upp i, som t.ex muslimska brödraskapet. Men att vilja ge vapen direkt till dem är något annat.

  Som beväpningen av Mujahedin i Afghanistan. Fast mest av allat önskar man väl en en skön irakifiering/libanisering av konflikten. Välkomna till det förstörda landet med där olika gäng och klaner har beväpnats! Brukar ju gå väldigt bra.

 • Anonym

  Som motvikt till gammelmedias hårt filtrerade och politiskt anpassade nyhetsrapportering läser jag varje dag denna Svensons blogg.
  Här finns nästan alltid väl faktaunderbyggda inlägg som avslöjar vad vi som regel inte får veta på annat sätt. Tack för ett gott arbete Svensson!

  Tyvärr har nu stiftet fastnat i ett och samma spår vad det gäller Libyen och Svenssons okritiska stöd till upprorsmakarna där. Jag förstår varför. Det var lätt att ryckas med av de obeväpnade massornas framgång i Egypten samt att tro att samma agenda gäller för Libyen.

  Sanningen är det första offret i alla krig. Det är, sedan lång tid tillbaka, ett väpnat inbördeskrig som pågår i Libyen som nu underblåses av Väst som, tvärs emot FN’s alla regler men med stöd av en omdiskuterad ”resolution”, har tagit ställning för den ena parten i konflikten.
  Vilka är då den part som gör uppror?
  Folket säger Svensson med stöd från vanligtvis välinformerade källor.

  För varje dag som går blir gammelmedias argument för upproret i Libyen allt tunnare och allt flera lögner avslöjas. Det är något som inte stämmer och när man enträget söker sanningen så framkommer anledning att, i all välmening, ifrågasätta även Svenssons ställningstagande.

  1/
  Trots stora insatser för evakuering av presumtiva vittnen från Libyen finns det kvar en stor grupp läkare från Ukraina, Vitryssland och Ryssland på de Libyska sjukhusen. De har skrivit ett öppet brev till Medvedev och Putin där de beskriver situationen och ber om hjälp för att stoppa de förödande US/NATO-angreppen.

  http://mathaba.net/news/?x=626283

  2/
  Webster Tarpley klarlägger en gång för alla vilka upprorsmännen är.

  http://tarpley.net/

  3/
  Om någon fortfarande tror på vad som står i tidningen så lyssna då på Farrakhan:

  http://www.finalcall.com/artman/publish/National_News_2/article_7681.shtml

  • Återkommer med svar på din kommentar i form av ett eller flera inlägg när jag kommit hem till Sverige igen.

 • Pingback: Socialistiska Partiet, vänstern, Libyen och Nato | Svensson()