Stökig natt i Backa

Natten till idag har varit stökig i Backa på Hisingen i Göteborg. Det hela började med vapenhot mot en väktare åtföljt av att hans bil sattes i brand:

Väktaren, som var ute på sin runda, hade precis låst Hemköpsbutiken på Selma Lagerlöfs torg i Hisings Backa när han tvingades ner på marken under pistolhot av tre killar. Polis och brandkår kallades till platsen och när de kom fram var bilen redan övertänd och gärningsmännen hade flytt från platsen.

Det blev starten på totalt åtta bilbränder på Hisingen i natt.

För bara en liten stund senare brann sju andra bilar på Blendas gata och Sägengatan.

– Allting började med väktarbilen och väktaren. När polisen kom dit blev de utsatta för stenkastning och när räddningstjänsten kom för att ta hand om bilränderna fick de också stenar kastade mot sig, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Eventuellt handlar det hela om en hämnd från backaungdomars sida mot polisen efter att en ung man skadats vid en polisjakt efter ett inbrott i Backadalens eller Tingstads industriområde.

I Backa startade den serie av bråk och bilbränder som skakade många göteborgsförorter hösten 2009. Den gången handlade det troligen också om att det började med en hämnd för ett polisingripande som i det fallet dessutom verkar ha varit onödigt hotfullt och brutalt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements