Dödsdömda Saab

Saab Automobil i Trollhättan är dödsdömt. Victor Muller och Vladimir Antonovs intressen i företaget är inte bilproduktion utan bolagsplundring, förskingring av offentliga medel och eventuellt pengatvätt från pengar som familjen Antonov kommit över genom skumma affärer i Ryssland. Den lilla bilfabriken gör alldeles för få bilar för att kunna överleva och med tvivelaktiga personer i ledningen och som ägare kan det bara betyda att det handlar om en tidsfråga innan företaget går i graven.

När de två fifflarna bakom Saab Automobil och Spyker fifflat färdigt kommer ingen att veta vart alla lånade pengar tagit vägen och ingen bank eller stat kommer att få tillbaka något. Kvar kommer bara att finnas en tom fabrik i Trollhättan och en massa arbetslösa människor. Inget brott kommer säkerligen att ha begåtts. Muller och Antonov kommer att betraktas som usla företagare och själva kommer de att mysa med en massa pengar på nåt konto i nåt underligt bolag i nåt land där insynen är liten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Undrar om det var intentionen från början? Jag tycker att de varit lite väl synliga utåt sett, och är fortfarande, för att jag ska tro att det är det som var tanken från början, åtminstone från Mullers sida.

  Men jag kanske önsketänker så gammal Saab-älskare/nostalgiker jag är…

  • Jag är övertygad om att det var intentionen från början och skrev också så då. Man kan jämför med Rover. Jag skrev att Saab skulle läggas ner om cirka 3 år, maximalt om 5 år. Victor Muller har dessutom gjort sånt tidigare.

   Vladimir Antonovs far Alexander Antonov sköts ner med maskingevär på öppen gata i Moskva. Han har kopplingar till kända tjetjenska maffiamän. Det luktar dåligt hela vägen.

   Jag arbetade många år för Saab.

 • Pingback: Slutet för Fifflar-Maud? | Svensson()