Men hela ingripandet var ju ett brott

Utredningen mot polisen med anledning av det brutala och helt obefogade gripandet av 4 palestinier i Göteborg i höstas läggs ner. Anledningen är att det enligt förundersökningsledaren inte begåtts några allvarliga brott.  Inga allvarliga brott! Hela ingripandet var ett våldsamt angrepp på de gripnas demokratiska rättigheter och ett svårt ingrepp i deras och hela deras familjers personliga integritet. Dörrar och andra saker i deras lägenheter och hus gjordes sönder. Barnen trakasserades.

Inga allvarliga brott! Utredarna måste skämta med oss. Hela ingripandet var ett brott och det fanns aldrig någon som helst anledning för polisen att ingripa. Det stod klart från första stund.

Om inte annat så visar den nedlagda utredningen i detta fall och den friande domen mot de åtalade poliserna i tunnelbaneärendet (Gategate) att det är hög tid att vi får en oberoende myndighet som utreder brottsmisstankar mot poliser. För på detta vis får det inte gå till. Men det gör det. I fall efter fall där poliser uppenbart begått felaktigheter. Saker som borde bli brott och som borde utredas bättre innebär ingen utredning alternativt inget straff.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

6 svar på “Men hela ingripandet var ju ett brott”

  1. Nejdå, här är inget fel gjort. Det kunde ju vart terrorister. Och då får man ju räkna med att man inte har samma rättigheter vid misstanke om terrorbrott(!). Får man ju skylla sig själv liksom. Heja överåklagare Björn Ericson som lade ner förundersökningen mot polisen. Det är så man bygger ett starkt förtroende hos oss medborgare……………………..

    1. Vad har du för belägg för att de kunde vara terrorister. Inget alls troligen. Den information jag fått från poliser med insyn är att det redan från början var klart att det inte handlade om terrorism. Dessutom var en av de som greps inte ens misstänkt utan tänkt att hämtas som vittne. Så det hela var ett brott redan från början. Björn Eriksson har aldrig någonsin fullföljt en utredning mot poliser. Han är ett skämt.

  2. Nejdå, här är inget fel gjort. Det kunde ju vart terrorister. Och då får man ju räkna med att man inte har samma rättigheter vid misstanke om terrorbrott(!). Får man ju skylla sig själv liksom. Heja överåklagare Björn Ericson som lade ner förundersökningen mot polisen. Det är så man bygger ett starkt förtroende hos oss medborgare……………………..

Kommentarer är stängda.