Ny jordbävning i Japan – fler kärnkraftsproblem

En ny större jordbävning inträffade natten mellan torsdag och fredag i Japan. Jordbävningen var i samma område som den stora jordbävningen den 11 mars som orsakade tsunamikatastrofen med uppemot 30 000 döda, dvs i havet utanför Miyagi- och Iwateprovinserna. Ett antal döda och nåt hundratal skadade har rapporterats i den nya jordbävningen.

Dessutom slogs kylningen av reaktorbränsle ut för en tid vid kärnkraftverket i Onagawa som dock redan var avstängt. Elförsörjningen till Onagawa är problematisk. Även vid det havererade kärnkraftverket i Fukushima tycks vissa problem ha uppstått liksom vid anrikningsanläggningen i Rokkasho och kärnkraftverket i Higashidori.

Med anledning av problemen i Japan vill nu miljöpartiet att stängning av reaktorer i Sverige diskuteras precis som man gör i Tyskland. Det förefaller vara en god idé.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements