67-årig svensk inblandad i barnhandel och pedofilnätverk

Enligt tysk media så har den tyska polisen rullat upp ett pedofilnätverk som smugglat barn från Haiti. Det hela började avslöjas när två män tidigare i år greps på Münchens flygplats när de försökte ta sig in i Tyskland tillsammans med en 11-årig pojke. Myndigheterna blev misstänksamma då pojkens papper inte verkade korrekta. Det visade sig att han hade falska brasilianska papper, men kom från Costa Rica.

I samband med affären har också en 67-årig svensk lärare gripits. Han är bosatt och verksam i Tyskland. Han anses vara en central person i smugglar- och pedofilnätverket som använt sig av en falsk hjälporganisation som täckmantel:

Människosmugglarna ska ha utgett sig för att vara en hjälporganisation som tar hand om minderåriga gatubarn och varit särskilt aktiva på Haiti, där många fortfarande lider av sviterna efter jordbävningskatastrofen förra året.

De tyska utredarna arbetar nu tillsammans med andra länder för att spåra det brottsliga nätverket och ta reda på vilka som är deras kunder.

Hjälporganistionens lokaler i Berlin och 67-åringens hem har undersökts av polisen. Det har lett till ett omfattande bevismaterial, säger en av utredarna enligt Welt Online.

– Det finns mycket bevismaterial för att två av de tre huvudmisstänkta ska ha förgripit sig på barn men det är svårare att bevisa människohandeln även om mycket tyder på det, säger utredaren.

Det har varit många motstridiga uppgifter i de tyska medierna gällande faktauppgifterna i fallet.

Än så länge så handlar det om misstankar om brott och just smugglingen av barn i organiserad skala anses nog inte riktigt vara bevisad. Det är svårt att få klarhet id etta då uppgifterna i tysk media är motstridig på många punkter. Däremot tycks det alltså som om just övergrepp mot barn kan var bevisade när det gäller två av de tre huvudmisstänkta i den tyska pedofilhärvan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements