Förvirrade högerförslag

Just nu tycks olika högerdebattörer ha drabbats av nån slags virus som får till konsekvens att de försöker föreslå så dåliga saker som möjligt. Iofs kanske det inte är så ovanligt bland högerdebattörer och nyliberaler att de kommer med dåliga och vrickade förslag. Men i alla fall ett av de förslag som nu presenterats tar nog ändå priset.

Den nyliberale pajasen Johan Norberg föreslår att semesterlagstiftningen ska tas bort. Effekten av något sådant skulle bli att arbetare inte skulle få någon semester medan höginkomsttagare inte skulle uppleva någon förändring. Som i USA där fattiga ofta inte har någon ledighet alls, eller högst två veckors semester. Semester som dessutom ofta får tas ut när skolor beslutat om ledighet eller vid barnens sjukdom. Höginkomsttagare eller folk som är eftertraktade och unika för sitt jobb klarar sig dock. De kan dessutom ofta förhandla till sig ännu mer semester och fler ledighetsperioder utan problem.

Johan Norberg får dock, inte helt oväntat, stöd från storföretagsrepresentanter som Almegas Jonas Milton. Nu kan det också påpekas att det är vanligt att det inte finns industrisemester i industrin, det gäller i stort sett alla processindustri. Men antagligen så är JOnas Mitlon helt okunnig eller låtsas helt okunnig opm de verkliga förhållanden för människor i Sverige.

I Dagens Nyheter har några andra (höger?)debattörer förslagit att aborträtten ska förändras i ett debattinlägg som är mer än lovligt förvirrat. Helt i strid med den allmänna opinionen förstås, men sånt bekymrar ju ofta inte högerfolk. Bara de rika  får som de vill så är högern nöjd. Vad folkmajoriteten tycker är i deras värld helt underordnat. Om själva abortdiskussionen har jag förstås och det ska jag återkomma till i ett inlägg om den frågan. Låt mig bara konstatera att klimatfrågan och abortfrågan inte på något sätt är direkt jämförbara på det sätt som de två debattörerna Espinoza och Peterson gör gällande i DN.

Intressant?
Bloggat: Guteland, Badlands, Moberg, LOKE, Röda Berget, Johanna Graf, Alliansfritt, Knapsu,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

4 Svar på “Förvirrade högerförslag”

  1. Tidigare har högern bekämpat varje förbättring av levnadsstandarden som genomförts. Nu när vi har en borgerlig regering arbetar de istälelt aktivt för varje försämring av den.

Kommentarer är stängda.