Gratis älvpassage med kollektivtrafik

Från och med imorgon blir det gratis att korsa älven. Fast ändå inte riktigt. Promenerar eller cyklar man över nån av broarna så är det förstås fortsatt gratis och åker man med den färja som bara går mellan Rosenlund och Lindholmen (linje 183) så blir det gratis från och med i morgon. Åker man däremot med färjan som också trafikerar Lilla Bommen, Eriksberg och Klippan (linje 180) så kostar det även i fortsättningen pengar precis som det gör om man korsar älven med hjälp av buss eller spårvagn.

Personligen tycker jag att man skulle öka antalet färjor över älven. Exempelvis en återskapad bilfärjeförbindelse mellan Klippan och Färjenäs där bussar (linje 20 skulle kunna få en bättre sträckning och kanske till och med bli snabbare i det läget) kunde skeppas över. Även färjan i Agnesberg kunde återskapas. Också den skulle ge snabbare bussförbindelse och transportmöjligheter. I det fallet exempelvis mellan Angered och Bäckebols köpcentrum och mellan Backa och Angered. Med pendeltågsstation i Agnesberg och spårväg ner från Angered C skulle det hela bli väldigt bra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements