Det finns inget som kan rädda Saab som biltillverkare

Inga pengar i världen kan rädda Saab Automobil som biltillverkare. Företaget har inga som helst ekonomiska förutsättningar för att överleva. Produktionen är helt enkelt för liten. Det betyder i praktiken att alla lån som ges till företaget enbart blir till ytterligare pengar i Vladimir Antonovs och Victor Mullers fickor. Det betyder att allt stöd till Saab ger Antonov fler möjligheter att tvätta pengar från eventuell ljuskygg verksamhet genom Saab. Mer lån och mer ekonomiskt stöd betyder att Victor Muller och Vladimir Antonov kan lura oss skattebetalare på ännu mer pengar.

Den enda lösning som finns för Saab är nedläggning av personbilstillverkningen, statligt övertagande och satsning på produktion av mer miljö- och klimatvänlig art. Till en början med statligt stöd då det me dall sannolikhet krävs under en omställningsperiod. Ett stöd som är mycket bättre än statligt stöd betalt rakt ner i fickorna på fifflare som Muller och Antonov.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Dinamarca vill leda V – till bilismen?

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/saab-visar-att-regeringen-saknar-en-industripolitik_6450334.svd

  ”Framtiden för Saab i Trollhättan ser mörk ut. Men så behöver det
  inte vara. Med en långsiktigt hållbar strategi för industrin kan vi ta
  vara på den kompetens som finns i och kring företag som Saab.

  Jag vill att Vänsterpartiet tar initiativet och ledningen för framtidens industripolitik.”

  ROSSANA DINAMARCA (V)

  vice partiordförande och riksdagsledamot