Ska kineser ta över Saab också?

Enligt media är något kinesiskt bilföretag inblandat i diskussionerna om kapitaltillskott och övertagande av Saab Automobil i Trollhättan. Redan tidigare har rättigheterna till gamla Saab-modeller sålts till kinesiska Beijing Automotive (BAIC). Det ska enligt uppgift inte vara BAIC som nu är intresserade av att bli delägare utan andra intressenter.

Oavsett hur det blir kommer det med all sannolikhet ändå att innebära en nedläggning av personbilstillverkningen i Trollhättan inom ett par år. Vladimir Antonov är, förutom intresset av att ta över Saab, också intresserad av att köpa Saabs fastigheter. Allt ingår som jag ser det i hans och Victor Mullers tillkrånglade affärer för att blåsa EIB och svenska staten på så mycket pengar som möjligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements