Politikerna i Sala gör sig löjliga

Politikerna i Sala har beslutat att det ska vara förbjudet med tiggeri staden. Förbudet ska skrivas in i den lokala ordningsstadgan är det tänkt. Tiggeriförbudet i Sala framstår dock som ganska obetänkt och meningslöst. Antalet tiggare i Sala är förmodligen inga alls, eller mycket få. Kanske enbart de lokala alkoholisterna som vill ha pengar till lite mer sprit.

Den enda effekten av ett lokalt tiggeriförbud i Sala är nog att politikern i Sla framstår både som löjliga och som rasister. För man misstänker ju att beslutet fatta för att de tänker sig horder av rumänska romer som kommer till Sala för att tigga. Det kommer ju inte att inträffa då det knappast skulle vara ett speciellt inkomstbringande tiggeri. Sala är helt enkelt för avsides och för litet för det.

Politikerna i Sala har genom beslutet gjort sig löjlig och dessutom framstår de som okunniga människor med rasismen liggande i bakhuvet. Det hela är befängt och snacket om ekobrott är ju inget annat än dumheter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Du måste inte leva i Sverige i dag , Detta tiggeri förekommer på alla orter och många ggr företrädesvis på småorter där det dels är glest med poliser och folk är mera lättlurade.

 • Anonym

  Varför är det så viktigt att låta de lokala alkisarna tigga till sprit då? Det vore väl skönt att slippa såna tiggare också. Man kan ha åsikter om att det sociala skyddsnätet i Sverige inte är perfekt, men man får inte så små ersättningar att man har ett behov av att tigga.

 • För att inte i onödan göra dem till brottslingar, Jonas. För tigga, det gör de i vilket fall som helst. Eller så börjar de som inte tidigare gjort det att ägna sig åt inbrott istället, brottsling som brottsling.

  Du vet att alla som är i behov av ersättning i Sverige inte får det va? Eller lever du i en så skyddad värld? Varför tror du folk sover under broar i Göteborg? För att det är kul?

 • Pingback: Man kan inte lagstifta bort fattigdom genom att göra tiggeri till ett brott | Svensson()

 • Pingback: Orsakerna till tiggeri i Sverige | Svensson()

 • Pingback: Tiggeriförbud inte tillåtet | Svensson()