Styrbord Babord sjunker, men RioRio ska bort

Det finns två nöjesbåtar i vallgraven i Göteborg, en vid Rosenlund som heter RioRio och en vid Kungsportsplatsen som heter Styrbord Babord. Rio kör dans och musik på helgerna, Styrbord, Babord kör liknande verksamhet. Styrbord Babord är uppenbarligen ett flytetyg i dåligt skick. Det sjunker lite då och då, för det är inte första gången farkosten ifråga (som tidigare haft andra namn, exempelvis Åtta glas) tagit in vatten.

Men tjänstemännen i Göteborgs kommun tycker att farkosten som aldrig sjunkit, RioRio, ska bort medan den som tagit in vatten många gånger ska vara kvar. Det hela verka för mig helt orimligt och helt igenom byråkratiskt. Eller är det så att tjänstemännen gynnar den verksamhet som drivs av en person med svenskt namn och utseende framför något som drivs av en svensk med utländskt namn.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Eller så kan det vara så att det går bättre för Styrbord Babord än Rio Rio. Jag trodde nästan att Rio Rio inte fanns längre. Det var många år sen jag hörde att någon skulle dit. Men styrbord däremot är alltid proppat med folk. Allt som händer här i världen har inte en rasistisk mening.

    • Nej, det har inte med saken att göra. Det är inget som myndigheterna har med att göra. Följ länken får du se vad det är som gäller.

  • Pingback: Kantrad krogbåt i Göteborg. Igen! | Svensson()