Stor ekobrottshärva till åtal i Göteborg

En rad män med anknytning till organiserad brottslighet och där flera tidigare dömts för såväl ekonomiska brott som våldsbrott åtalas nu vid Göteborgs tingsrätt för en rad allvarliga ekonomiska brott. Huvuddelen av de åtalade är från Göteborg och resten från Uppsala och Stockholm. Huvudman i härvan är en 62-årig lerumsföretagare, Ulf Peder Rosth. I hans bygg-, måleri- och bemanningsföretag ska en omfattande verksamhet med svart arbetskraft ha ägt rum. Dessutom har byggbodar, containrar och virkesleveranser beställts men inte betalats. En del av materialet har sålts i Norge. Ytterligare åtal i ärendet förväntas komma senare.

I gruppen med inblandade, men ännu ej åtalade, från stockholmstrakten märks Stefan Eriksson, mer känd som Tjock-Steffe och en gång en central person i den så kallade Uppsalamaffian. Han har främst anlitats av ligan för att organisera transporter och försäljning av stulna lyxbilar i Tyskland. Detta trots att han faktiskt satt i fängelse. Även en 40-åring, som stod på den så kallade Ikaroslistan när han greps i februari, och som samarbetat nära med Stefan Eriksson kommer att åtalas. Den ende Ikaroslistan (år 2010) som har denna ålder är bedragaren Jonas Lundén.

En 57-åring som för närvarande sitter på fängelset i Borås för ekonomiska brott har redan åtalats i Göetborg. 57-åringen har kopplingar till flera kriminella gäng. I det nu aktuella målet anses han ha fungerat som kontaktman mellan göteborgarna och de andra. Tidigare var också två medlemmar i Hells Angels misstänkta för brott då de arbetat svart i Lerums-företagarens företag. De är dock inte åtalade i nuläget.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

6 Svar på “Stor ekobrottshärva till åtal i Göteborg”

  1. Det är mycket bra att åtal sker då så många ekonomiska brott förblir ouppklarade. Detta är inte bra då likhet inför lagen är en grundbult.

Kommentarer är stängda.