Man avrättad på Erik Dahlbergsgatan

På morgonen idag skedde ett mycket obehagligt mord Erik Dahlbergsgatan i centrala Göteborg, i Vasastaden. En man avrättades med 5 skott på nära håll. En man i svarta kläder och mask sågs skjuta honom och avlägsna sig från platsen:

– Jag och min syster hörde flera skott. Efter att ha tagit barnen i säkerhet i lägenheten vågade jag titta ut genom fönstret. Jag såg mannen ligga på trottoaren. Ansiktet och bröstet var blodigt, säger ett ögonvittne.

Ett annat vittne berättar för GP:

– Gärningsmannen var klädd i svart munkjacka, maskerad och bar vit bandana på huvudet. Han flydde på en röd moped i mycket hög hastighet.

Den skjutne blev liggande till synes livlös. Polis gjorde upplivningsförsök och han kördes vid 9.30-tiden med ambulans till sjukhus.

Ett annat vittne berättar att mannen som sköt lämnade sitt vapen en bit bort från platsen.

Det hela stinker gangstermord och gangsteravrättning. Sätet det utfördes på liknar camorrans sätt att avrätta folk på i Neapel. Eventuellt har det med händelsen i Brämaregården att göra eller kanske har det koppling till dubbelmordet i Bergsjön och mordförsöket på Kennedygatan att göra.

Polisen är mycket förtegen om det inträffade, men området där mordet skedde har tidigare skakats av fler gangsterdåd, ett bombdåd riktat mot en vaktchef och attentat och mordförsök mot och på den restaurang som hette Nevada som fanns i närheten tidigare.

Och i Eriksbo har en mycket svårt skadad man hittats idag. Förmodligen helt orelaterat men det ger en slags bild av staden Göteborg.

Läs också: Gängstaden Göteborg, Varför skjuts det så ofta i Göteborg? , Malmö en våldsam stad? Eller Göteborg? Glöm det, Dödligt våld minskar,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements