Naserligan rensar upp i den undre världen

Naserligan var troligen den kriminella gruppering som ytterst stod bakom och backade upp den så kallade Gårdstensalliansen i kriget mot Bandidos-sfären om kontrollen över knarkhandeln i Angered år 2008-2009. Det hela slutade med en total seger för Gårdstensalliansen och ett möte där gängen gjorde upp om olika saker. Förmodligen en slags marknadsuppdelning av produktomården och av geografisk karaktär.

En del gäng stod utanför och en del personer tycks senare ha brutit mot överenskommelsen. Eventuellt var dubbelmordet i Bergsjön liksom mordförsöket på Kennedygatan saker som utfördes för att tillrättavisa och/eller komma till rätta med sådana brott mot avtal. Den misstänkte mördaren i Bergsjömordet var inblandad i dådet på Kennedygatan och har kopplingar till Tigrarna. Ett av de gäng som ingick i Gårdstensalliansen och som anses lierat med Naserligan.

Mordet på Erik Dahlbergsgatan faller in i samma mönster, Naserligan tycks rensa upp bland fiender, verkliga, eventuella eller presumtiva tycks inte spela nån roll i sammanhanget. Den 42-årige man som sköts Erik Dahlbergsgatan, Xheladin Purava, stod tidigare nära Naserligans ledare, Naser Dzeljilji, men hoppade av. Han skulle kunna ha varit den som låg bakom mordförsöket på Naser Dzeljilji i Majorna år 2006:

42-åringen ledde, före sin senaste anstaltsvistelse, ett organiserat gäng som i olika former knoppats av från den så kallade Naserligan.

Mannen sågs under en period som potentiell efterträdare till Naser Dzeljilji, 50, men öppnade i stället en egen verksamhet.

Dzeljilji sköts i ett garage i Majorna i augusti 2006. Han överlevde mirakulöst. Ingen ansvarig har ännu kunnat gripas för attentatet.

42-åringen dömdes å sin sida 2008 för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Tillsammans med tre kamrater skall han ha planerat att ta livet av ägaren till en krog i centrala Göteborg.

– 42-åringen var stor i kriminella kretsar före sin senaste dom. Hans status i dagsläget var väl mer oklar. Men tydligen hade han ovänner kvar, säger en poliskälla till gp.se.

Xheladin Purava hade nyligen kommit ut från sin fängelsevistelse för delaktighet i mordförsök på den som anses ha grundat Tigrarna, Ali Reza Dashti Pour. Andra som dömdes för samma brott var tidigare Bandidospresidenten i Göteborg, Mehdi Seyyed och Asirledaren Süyar Gürbüz. Vilket kopplar denna händelse tätare till mordförsöket på en Asirledare på Kennedygatan och gangsterkriget om Angered.

Läs också: Gängstaden Göteborg, Varför skjuts det så ofta i Göteborg? , Malmö en våldsam stad? Eller Göteborg? Glöm det, Dödligt våld minskar,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

13 Svar på “Naserligan rensar upp i den undre världen”

  1. Fasiken vad du är Påläst. Bara tidningar? Har du läst de två ”Svensk Maffia”-böckerna? Flashback? Blogg-tips?

    1. Även Svensk Maffia-böckerna. Rättegångshandlingar. Åtal, domar. Flashback förstås. Osv. Sen har jag ett jävla hästminne.

    2. Även Svensk Maffia-böckerna. Rättegångshandlingar. Åtal, domar. Flashback förstås. Osv. Sen har jag ett jävla hästminne.

Kommentarer är stängda.