Bin Ladin dödad – terrorhotet förändras inte

Självklart förändras inte terrorhotet för att USA nu, vad det verkar, slutgiltigt bestämt sig för att dödförklara Bin Ladin. Helt enkelt av den enda anledningen att det i praktiken inte finns ett muslimskt motiverat terrorhot mot väst. antalet muslimskt motiverade terrordåd i västvärlden på ett år är försvinnande litet. Om jag inte minns fel var det 3 stycken under förra året och då var den svenska julbombaren Taimour Abdulwahab medräknad.

Formellt hade det dådet muslimsk motivation, men i praktiken kan det lika gärna ha varit orsakat av psykisk sjukdom eller depression. Det finns egentligen inget som på nåt fundamentalt vis skiljer hans misslyckade bombdåd mot när desperata människor försöker bomba försäkringskassa eller nåt liknande. Utom att han hade tänkt göra det på en allmän plats.

Men även om vi accepterar att det dådet var muslimskt motiverat är antalet muslimskt motiverade terrordåd i väst så få att det i jämförelse med det nationalistiska och separatistiska våldet är obefintligt.

Så på en punkt har den förvirrade kallade experten Magnus Ranstorp rätt, terrorhotet förändras inte av att Usama bin Ladin nu kan betraktas som död. För ett hot, en hotbild, som inte finns påverkas knappast av att en enskild muslimsk ledare är död. I övrig är förstås Ranstorp som vanligt ute och cyklar.

Intressant?
Bloggat: Scaber Nestor,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 1. Pingback: Vem kommer istället? | Annarkia

 2. Alltså, hur svårt är det att förstå Europols årliga rapport om terrorism? Förklaringen till varför man bryr sig extra mycket om muslimsk terrorism står ju där att läsa: För att dess ambition är allmän massdöd. Kan inte jämföras med att vandalisera en telefonkiosk och spreja ”ETA” över resterna. Eller bränna ner en minkfarm. Det hela hänger på vad medlemsländerna definierar som terrorism. /*oof topic*/ #AS
  /*off topic, borttaget*/

  Du glömde det vänsterextrema våldet.

  ”Formellt hade det dådet muslimsk motivation, men i praktiken kan det lika gärna ha varit orsakat av psykisk sjukdom eller depression.”

  Taimour var muslim och motiverade sitt dåd i muslimska termer. Självklart är dådet därmed muslimskt motiverat.

  /*personangrepp, påståenden om vad jag tycker utöver det jag skrivit och off topic, borttaget*/ #AS

 3. Pingback: Bin Laden går till sjöss.

 4. Pingback: Terrorhoten kommer att öka « Pinglans Tankar – den ej politiskt korrekta bloggen

 5. Jadu man kan inte annat än hålla med om att Islamisthotet verkar lite ihåligt, särskilt när man i Aftonbladet får läsa såna här rubriker:
  Här hyllas bin Ladin i Sudan
  Skrek slagord mot USA och hyllade bin Ladin
  Minst 1 000 sudanesiska islamister visade under tisdagen sin avsky mot
  USA:s räd då man dödade al-Qaida-ledaren Usama bin Ladin.

  När 1000 pers har en demo i Stockholm står det ibland inte ens omnämnt i dagspressen (om nu inte nån kastade en sten). Men 1000 islamister i en 5 miljonersstad i Sudan är stornyheter?! Driver de med mig, är
  det ironi? Wow liksom, av 5 miljoner invånare lyckades de dra ihop 1000 pers. Nazism är således ett större problem för Sverige än vad Islamister är för Khartoum.