Sexigaste dialekten – göteborgska

Nog för att jag visste att göteborgare uppfattas som positiva och vår dialekt som rolig, glad och positiv. Och sådant är naturligtvis charmigt. Uppenbarligen är det också sexigt. För den trevliga göteborgska dialekten som icke-göteborgare inte klarar av att härma (inte ens Robert Gustafsson som Weiron i ottan) har i en Sifo-undersökning utsetts till Sveriges sexigaste dialekt.

Okej, det gör oss göteborgare till de trevligaste, charmigaste, mest positiva, gladaste, roligaste och sexigaste svenskarna. Stockholmarna väl antagligen lika gärna dränka sig i nåt av all sina vattendrag, sjöar och havsvikar. Och skåningarna får väl göra som all andra danskar, supa och röka ner sig, dvs långsamt begå självmord. Medan vi göteborgare partar vidare på alla möjliga sätt. Förortsupplopp, gangstermord, diskotekbränder, strejker och rejäla kravaller. Förutom dans, fika och fest då.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements